Pokémon-koorts maakt turner blut

Home Forum Nieuws Pokémon-koorts maakt turner blut

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  admin 2 jaren, 10 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #76

  admin
  Sleutelbeheerder

  Ofschoon het niet tot de 28 olympische disciplines behoort, is één sport dezer dagen in Rio de Janeiro bijzonder populair. In Vila Olímpica, het veelbesproken olympisch dorp, wordt door een deel van de 2488 atleten dagelijks naarstig gezocht naar Pokémons.
  kohei

  Ook in het tijdelijke atletenonderkomen worden er links en rechts Poké Balls met de juiste kracht opgegooid om een succesvolle vangst te maken. Voor de een is het een moment van ontspanning in de aanloop naar de strijd om eeuwige olympische roem. Voor de ander is het een verslaving waar zelfs in de Braziliaanse metropool met geen mogelijkheid van valt af te kicken.

  Kohei Uchimura
  De Japanse topturner Kohei Uchimura behoort tot die laatste categorie. De Aziaat, zesvoudig wereldkampioen, is niet alleen met stip de allerbeste gymnast ter wereld. Hij is met vlag en wimpel ook de absolute koning in de jacht op Pikachu, Poliwhirl en Geodude.

  Sinds medio juli is Uchimura in Brazilië om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Naast trainen verdoet de turner zijn tijd sindsdien vooral met het virtuele spel. Daar kwam gisteren echter abrupt een einde aan.

  4200 euro
  De 27-jarige Japanner kreeg die dag namelijk de rekening van zijn mobiele telefoon gepresenteerd. Of de turner zo vriendelijke wilde zijn een bedrag van 15.600 reais, een slordige 4200 euro, over te maken aan de Braziliaanse aanbieder. Uchimuru werd er bleek van rond de neus. ,,Ik kon mijn ogen niet geloven’’, zei hij tijdens een speciaal belegd persmoment.

  Ofschoon hij vooral jaagt op olympisch goud, zei Uchimura desondanks niet helemaal te zullen stoppen met Pokémon Go. Wel heeft de Aziaat zichzelf een limiet gesteld. Hij bestelde een bundel waarmee hij dagelijks voor honderd reais, zo’n 25 euro, op zijn virtuele vrienden jaagt.

  Zijn nachtrust zal er in ieder geval niet onder lijden. Een aantal atleten heeft via Twitter al laten weten zwaar teleurgesteld te zijn dat er in het olympisch dorp geen enkele Pokémon te vinden is.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 10 maanden geleden door  admin.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.