Pokémon Go ondersteunt geen toestellen met roottoegang meer

masterball

Niantic heeft een update van Pokémon Go aangekondigd die smartphones met jailbreaks of roottoegang in de ban doet. Op deze manier probeert de fabrikant cheats te voorkomen. De update brengt daarnaast het Buddy-systeem naar de app.

Afbeelding afkomstig van Android Police

De maatregel is volgens Niantic genomen om bots en scrapers te weren van Pokémon Go. Veel cheat-apps, bijvoorbeeld die voor gps spoofing, hebben roottoegang nodig om te draaien. Update 0.37.0 voor Android en 1.7.0 voor iOS voegt daarnaast Buddy Pokémon toe: spelers kunnen hierbij een Pokémon kiezen die hen als Buddy vergezelt bij het lopen. Die Pokémon krijgen dan candy, afhankelijk van de soort en het aantal gelopen kilometers.

Niantic heeft verder enkele kleine wijzigingen aangebracht. Zo is het makkelijker gemaakt om kleinere Pokémon te selecteren op het scherm, is een probleem verholpen dat bij het hatchen van eieren geen animatie werd getoond en is de stabiliteit verbeterd bij het wisselen van netwerken door een toestel.

Tenslotte heeft Niantic ondersteuning voor Pokémon Go Plus toegevoegd: de wearable komt volgende week uit. Niantic is begonnen met het bijwerken van de app, maar het kan even duren voor iedere gebruiker deze heeft ontvangen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/115563/pokemon-go-ondersteunt-geen-toestellen-met-roottoegang-meer.html

Geef een reactie