Een op tien speelt Pokémon Go in auto

pokemon verbodbord

Een op de tien Pokémon Go-spelers die een rijbewijs hebben, speelt het spelletje wel eens in de auto. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van autoverzekeraar Allsecur. Ruim 16 procent gaat tijdens het fietsen op jacht naar de wezentjes. Verreweg het grootste deel van de spelers, 64 procent, speelt te voet.

Bijna 40 procent van de automobilisten zegt last te ondervinden van spelers van het augmented reality-spelletje. De meeste automobilisten worden gehinderd door wandelaars (30 procent) en fietsers (29 procent). 15 procent van de automobilisten zegt echter weleens iemand tegen te zijn gekomen die het spel achter het stuur van zijn auto speelde en 7 procent zegt daadwerkelijk gehinderd te zijn door een spelende automobilist.

Mensen die Pokémon Go spelen in de auto geven wel aan hun rijstijl aan te passen. Echter kan het eerdergenoemde percentage nog hoger liggen dan tien procent. Vaak geven enquetes of onderzoeken een licht vertekend beeld wanneer naar het gedrag van respondenten wordt gevraagd. Er worden regelmatig sociaal wenselijke antwoorden ingevuld in plaats van de waarheid. Ook is vaak een verschil te zien tussen hoe mensen zich zeggen te gedragen en hoe ze zich werkelijk gedragen.

Veiligheid
Allsecur benadrukt vooral dat dit onderzoek niet draait om meeliften op een hype. ,,Het gaat om de veiligheid in het verkeer en het bewustzijn dat je sommige dingen gewoon niet doet op bepaalde plaatsen. Spelen met je telefoon hoort nu eenmaal niet als je achter het stuur zit,” aldus Ron Adams namens Allsecur.

Geef een reactie